Een kleinschalige dagbesteding voor ouderen met geheugen problematiek en/of dementie

Wat biedt Wenshof

Dagbesteding Wenshof is kleinschalig en voornamelijk bestemd voor kwetsbare ouderen met geheugenproblematiek en/of dementie uit Valkenswaard en omgeving.

De dagbesteding vind plaats in een prettige sfeervolle ruimte gelegen aan de Lindestraat 29, die mensen doet herinneren aan de tijden van vroeger. Elke dag bereiden we een verse warme maaltijd waarvoor we alle rust nemen om deze te nuttigen. Met uiteraard heerlijke vla met slagroom als toetje!

Daarnaast is er volop ruimte voor een spelletje, handwerken, muziek , geheugentraining in allerlei quizvormen (aangepast op niveau), creatieve activiteiten én natuurlijk nemen we ruim de tijd voor een kopje koffie/thee en het doornemen van de krant om een beetje bij de tijd te blijven.

De activiteiten stemmen we af op de talenten van de deelnemende cliënten. Juist door deze talenten te stimuleren en te prikkelen wordt de bestaande zelfredzaamheid in stand gehouden en soms nog vergroot.

Vanuit de dagbesteding kom je terecht in een heerlijke groene tuin. Er zijn vogels, konijnen en een cavia aanwezig. Deze dieren hebben allen ruime verblijven en is een genot om naar te kijken.

Binnen Wenshof kunnen per groep maximaal 6 gasten deelnemen, zodat de groep overzichtelijk blijft en de prikkels beperkt blijven. Dit draagt bij aan een veilige geborgen omgeving voor de kwetsbare oudere. Ook geeft dit voldoende de ruimte om snel een band te krijgen met de andere deelnemende cliënten. Vaak wordt het wereldje steeds kleiner als je ouder wordt, Wenshof helpt hierin! Naast een proffesional, zal er altijd een vrijwilliger, student óf gastheer/vrouw aanwezig zijn ter ondersteuning.

Er is een personenbus beschikbaar, de mogelijkheid bestaat dat u gebruik kunt maken van de breng- en haalservice van Wenshof voor deelnemende cliënten binnen Valkenswaard.


We zijn enkel gesloten op officiele feestdagen (nieuwjaarsdag, tweede paasdag, hemelvaartdag, koningsdag, tweede pinksterdag en met kerstmis) voor de rest zijn we het gehele jaar geopend.